Αρχείο κατηγορίας Δραστηριότητες

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Το Γενικό Λύκειο Βάρης την Τετάρτη 22/01/2020 παρακολούθησε το πρόγραμμα εκπαιδευτικών συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

ΤΟ ΓΕΛ ΒΑΡΗΣ ΣΤΟ 10ᵒ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑ»

Τα Συνέδρια «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα» εμπνέονται, υλοποιούνται και απευθύνονται σε όλους τους μαθητές. Μαθητές από 9 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, γέμισαν τη σκηνή και τις θέσεις της αίθουσας «Jacqueline de Romilly» του ΥΠΑΙΘ. Η φαντασία των παιδιών και η δύναμη των μηνυμάτων που είχαν να στείλουν σε όλη την ελληνική κοινωνία πήραν μορφή και εμπλουτίστηκαν με μουσική και κίνηση μέσα από θεατρικά δρώμενα, video, χορευτικά και τραγούδια που προετοίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να τους χειροκροτούν και να τους εμψυχώνουν, δίνοντας ακόμα περισσότερη ενέργεια και ένταση στην εκδήλωση.

Στο πρόγραμμα του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», συμμετείχαν:

  • 48o Γυμνάσιο Αθήνας
  • Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Pierce
  • 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου
  • 4ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης
  • ΓΕΛ Βάρης
  • 3ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης
  • 51ο Γυμνάσιο Αθήνας
  • 5ο ΓΕΛ Καλλιθέας
  • Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης

https://smokefreegreece.gr/10o-panellinio-mathitiko-synedrio-quot-paideia-gia-enan-kosmo-choris-kapnisma-quot/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις 4-12-2018 οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη που οργανώθηκε στο Μνημείο Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς. Εκεί παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση για το ιστορικό του Μπλόκου, δηλαδή για την εκτέλεση 75 αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης από τους Γερμανούς κατακτητές στις 17 Αυγούστου 1944, περιηγήθηκαν στον χώρο και είδαν τα εκθέματα του μουσείου. Ήταν ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, με ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές μας, που δημιούργησε γόνιμο προβληματισμό και ενεργοποίησε την ιστορική μνήμη όσων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή την εμπειρία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΕΠ

Στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ). Το πρόγραμμα επιδιώκει μέσω ανοιχτού διαλόγου, ενημέρωσης και αφύπνισης από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς τη διαφορετικότητα και να τους εισάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και της ισότητας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΡΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΟΝΟΣ”
Όταν τίθενται θέματα ανθρωπιάς τις καλύτερες απαντήσεις δίνουν οι νέοι γιατί καταπιάνονται με ψυχή με όσα πιστεύουν.

Συνέχεια ανάγνωσης ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σχέδιο Δράσης

IMG_20160412_113850

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για τη δράση εθελοντισμού «Let’s do it Greece», η οποία εναρμονίζεται και ενισχύει τις επιδιώξεις της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, το σχολείο μας ανέπτυξε σχέδιο δράσης για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου στον χώρο του σχολείου και στη δράση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 17 Απριλίου 2016.   Συνέχεια ανάγνωσης Σχέδιο Δράσης