Αρχείο κατηγορίας Δράσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Στις 4-12-2018 οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική επίσκεψη που οργανώθηκε στο Μνημείο Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς. Εκεί παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση για το ιστορικό του Μπλόκου, δηλαδή για την εκτέλεση 75 αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης από τους Γερμανούς κατακτητές στις 17 Αυγούστου 1944, περιηγήθηκαν στον χώρο και είδαν τα εκθέματα του μουσείου. Ήταν ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, με ιδιαίτερη απήχηση στους μαθητές μας, που δημιούργησε γόνιμο προβληματισμό και ενεργοποίησε την ιστορική μνήμη όσων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή την εμπειρία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΚΕΠ

Στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο» από τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ). Το πρόγραμμα επιδιώκει μέσω ανοιχτού διαλόγου, ενημέρωσης και αφύπνισης από εμψυχωτές/ομιλητές με αναπηρία να αλλάξει το βλέμμα των μαθητών ως προς τη διαφορετικότητα και να τους εισάγει στην έννοια της κοινωνικής αποδοχής και της ισότητας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΑΡΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ: “ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΜΟΝΟΣ”
Όταν τίθενται θέματα ανθρωπιάς τις καλύτερες απαντήσεις δίνουν οι νέοι γιατί καταπιάνονται με ψυχή με όσα πιστεύουν.

Συνέχεια ανάγνωσης ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σχέδιο Δράσης

IMG_20160412_113850

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για τη δράση εθελοντισμού «Let’s do it Greece», η οποία εναρμονίζεται και ενισχύει τις επιδιώξεις της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη, το σχολείο μας ανέπτυξε σχέδιο δράσης για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου στον χώρο του σχολείου και στη δράση του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στις 17 Απριλίου 2016.   Συνέχεια ανάγνωσης Σχέδιο Δράσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

«Κανένας Πρόσφυγας Μόνος»

capture1

Το Γενικό Λύκειο Βάρης μετά από πρωτοβουλία των καθηγητών και των μαθητών έχει αναλάβει και έχει οργανώσει δράση για βοήθεια στους πρόσφυγες.

Η δράση περιλαμβάνει κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με φυλλάδια και αφίσες που ενημερώνουν για την συγκέντρωση βασικών αγαθών. Συνέχεια ανάγνωσης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΡΑΣΗ