ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

Η θεατρική ομάδα του σχολείου μας λειτουργεί από το 1999 δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες μαθητές ως τώρα αποκτήσουν θεατρική παιδεία, να προσεγγίσουν την τέχνη του θεάτρου και να παρουσιάσουν στο κοινό της περιοχής μας το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους συνεργαζόμενοι και με άλλους φορείς εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας, όπως τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους.

Στόχοι του προγράμματος είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές τους ικανότητες, να αξιοποιούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να εκφράζονται, να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, αλλά και να ευαισθητοποιούνται προσεγγίζοντας κοινωνικά και άλλα προβλήματα και υιοθετώντας υγιείς στάσεις ζωής.

Για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων λειτουργεί κάθε Παρασκευή, 14.00-15.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θεατρικό εργαστήρι, που περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια ρόλων, δραματοποιήσεις, αλλά και προετοιμασία θεατρικής παράστασης. Παράλληλα, προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές με την θεατρική τέχνη, πραγματοποιούνται επισκέψεις σε θεατρικούς χώρους για παρακολούθηση παραστάσεων, σε χώρους τέχνης, βεστιάρια κ.α., διοργανώνονται συναντήσεις με ανθρώπους του θεάτρου, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, επιστήμονες, ενώ πραγματοποιούνται ημερήσιες ή και πολυήμερες εκδρομές σε τόπους με πολιτιστικό ενδιαφέρον επιδιώκοντας την ευρύτερη καλλιέργεια των μαθητών και την σύσφιγξη των μεταξύ τους σχέσεων.

Τέλος, κάθε χρόνο η θεατρική ομάδα επιλέγει ένα θεατρικό έργο και το παρουσιάζει στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται συναντήσεις εκτός του σχολικού ωραρίου για τη διδασκαλία των ρόλων, την προετοιμασία των σκηνικών, την επιλογή και κατασκευή κοστουμιών, τη δημιουργία του έντυπου υλικού κλπ.

Για το σχολικό έτος 2015-16 η θεατρική ομάδα προετοίμασε και παρουσίασε  στις 11 Μαΐου 2016 την παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι, που πραγματεύεται με τρυφερότητα και  χιούμορ το τραγικά επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια ενός μικρού αγοριού.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Γδοντέλη Αστέρω, Σπανού Αρετή, Στάμνου Παναγιώτα, Συμεωνίδου Ελένη, Τσοχαντάρη Ευθυμία.